ALEXANDRA ALPHENAAR

Alexandra Alphenaar is een bekende Nederlands actrice, zangeres, presentatrice en musicalster.

Wij hebben Alexandra Alphenaar wij leren kennen door haar bekende vader Tony Wilson, die jarenlang met Hank Klok mee toerde door Nederland en voor Dutch Magic veel jaren magisch entertainment heeft verzorgd. In de voetsporen van haar vader is Alexandra Alphenaar ook terecht gekomen in het artiestenvak en zeker niet onverdienstelijk.

Zij deed haar opleiding aan de Klein Kunst Academie in Amsterdam, waar ze o.a. les kreeg van Karin Bloemen, Peter Römer en Joost Prinsen. Tijdens haar stageperiode speelde ze mee in Lustrum met Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Ze studeerde af met Ren Lenny Ren, de rockopera van Acda en De Munnik, waarmee ze in 2004/2005 door Nederland tourde.
Er kwamen vervolgens fantastisch mooie rollen op haar pad. Zo was zij onder meer te zien in Lieve Lust, Onderweg Naar Morgen, Wittekerke en Tiramisu. Haar grote landelijke bekendheid heeft zijn verworven toen zij de rol Ronja Huygens in Goede Tijden Slechte Tijden, vertolkte, waarmee zij tussen mei 2008 en mei 2010 op televisie te zien was.

Eerder was Alexandra Alphenaar te zien in de musicals Turks Fruit met o.a. wijlen Antonie Kamerling en Route 66 met o.a. Frank Kramer (beide musicals van Harry Kies Theaterproducties). Verder speelde enige tijd de rol van Liesl von Trapp in The Sound of Music. In 2004 werkte Alphenaar voor een tweede keer samen met Kaandorp voor een concert in het Concertgebouw in Amsterdam, begeleid door het Metropole Orkest. Daarna besloot ze zich meer te gaan oriënteren op televisie en film en werkte ze mee aan Klokhuis en Fox Kids Planet Live. Daarnaast was ze te zien in commercials van onder andere Heineken, Amstel Bier en McDonald’s. Ze werd in 2006 gecast voor een rol in de kortfilm Luctor. Deze film ging op 13 september 2009 in première op het Film by the Sea-festival in Vlissingen. Gedurende seizoen 2010-2011 was Alexandra te zien in Dr. Dolittle, waar zij samen met onder andere Edwin Rutten een hoofdrol mocht vertolken. In seizoen 2011-2012 heeft Alexandra Alphenaar samen met Simon Zwiers, Michel Sorbach en Robin van den Heuvel gespeeld in de musical “Nightmare”, geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel en geproduceerd door Stichting Homemade.

Inmiddels heeft Alexandra Alphenaar de afgelopen periode nog veel meer succes op haar naam staan.  Zo speelde ze verschillende gastrollen in onder andere Divorce en Flikken Maastricht en was ze wekelijks te zien in het tweede seizoen van hitserie Overspel. Ook stond zij met de Buddy Holly Story van Albert Verlinde en Baantjer in het Theater op de planken. Onlangs heeft zij grote rollen gespeeld in Pinokkio de Musical, Body Language en Tina de Musicall.

IBIS – karikatuurtekenaar
ARISTAKES
Menu