Vandaag werd Hans Klok benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Een titel die je niet zomaar even verdient. Na een indrukwekkende van De Burgemeester van Bloemendaal Elbert Roest, die allerlei hoogtepunten uit de enerverende carrière van Hans Klok opsomde, kreeg hij uiteindelijk deze bijzonder onderscheiding opgespeld.

Grote verrassing

Hans Klok was onder het mom van de opnames van een televisieprogramma waar ze een Dag uit het Leven van Hans Klok filmen, naar restaurant Het Brouwers Kolkje gelokt. Hans wist niet wat hem daar te wachten stond. Zo ongeveer 60 mensen uit zijn naaste omgeving; familie, vrienden en collega;s uit het vak stonden Hans Klok op te wachten met een glas in de hand. Op het moment dat Hans Klok de deur opendeed van het restaurant werd hij door zijn dierbaren toegezongen in het kader van zijn 50e verjaardag die over eerdaags zal zijn. “Lang zal hij leven” galmde er door het restaurant, ingezet door Gerard Joling en Karin Bloemen die ook van de partij waren.

Andere bekenden uit het vak die aanwezig waren waren onder andere Jacques d’Ancona, Frank Wentink, Wino Omtzigt en Sylvia van den Akker. Zij zijn allen goede vrienden van hans Klok. Na een korte speech van de ex-partner van Hans Klok die een glimp uit het turbulente leven van deze bekende goochelaar / illusionist deed, maakte showmaker Frank Wentink zijn opwachting. Die over de start van Hans zijn carrière tot aan zijn huidige succes een boekje opendeed. Tot dusver had Hans het idee dat het hier om een verjaardagsfeest cq Farewellparty ging.

Totdat Burgemeester Roest op het podium verscheen. Die een luchtig woordje tot Hans sprak over een aantal hoogtepunten uit de mooie carrière van Hans. Hij noemde Hans “een geweldig visitekaartje voor Nederland, over de hele wereld” met de aanvullende woorden “U zet ons kleine land op grootse manier op de kaart”.

Met als klapper op de vuurpijl de tekst: “Dat ik namens de Koning spreek en een bijzonder hoge Koninklijke onderscheiding mag uitreiken”.  “En het is voor mij om u te mogen bekend maken dat het Zijne Majesteit heeft behaagt om u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau”.

In onze ogen een absoluut terechte onderscheiding voor een GROOTS artiest als Hans Klok. Een mooiere erkenning kan je als artiest naar onze mening niet krijgen.

Van harte gefeliciteerd Hans!

goochelaar en illusionist Hans Klok koninklijke onderscheiding

Goochelaar en illusionist Hans Klok Koninklijke Onderscheiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu